İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tuğamiral Hanzadi: İran Deniz Kuvvetleri Çok Güçlü Savunma Yeteneğine Sahiptir

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Hüseyin Hanzadi, İran’ın denizaltı, füzeatar, kruvazör gibi teçhizatları yaptığını ve İran’ın bölgede savunma açısından çok yüksek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, dün İran’ın güneyinde yer alan Kiş adasında uluslararası 4. dalış müsabakaları kulisinde yaptığı açıklamada, İran’ın çeşitli denizaltılar yaptığını ve bu denizaltıların çok modern savunma ve askeri teçhizatlarla donatıldığını söyledi.

Tuğamiral Hanzadi, İran yapımı bir diğer denizaltının da 28 eylül 2019’da deniz kuvvetlerine katılacağını belirterek, İran’da İslam inkılabının zaferinden sonra İranlı uzmanların yaptırımlara rağmen çok önemli başarılara imza attığını ve bugün İran’ın askeri alanda çok önemli kazanımlara sahip olduğunu söyledi.

Uluslararası 4. dalış yarışmaları uluslararası askeri müsabakalar kapsamında düzenleniyor.

Müsabakalara, Rusya, Çin, İran, Moğolistan, Hindistan, Belarus, Ermenistan, Azerbaycan Cumhuriyeti, Kazakistan, Özbekistan gibi 30 ülkenin ordularından dalgıçlar katılıyor. Ordular arasında 32 alanda yarışmalar yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir