Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Musevi: İran, Nükleer Anlaşmada 4. Adımı Atmaya Hazır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Tahran yönetimi Bercam nükleer anlaşması çerçevesinde yükümlülüklerini askıya alma doğrultusunda dördüncü adımını atmaya hazır olduğunu açıkladı.

Pazartesi günü yerli ve yabancı basın mensupları ile düzenlediği toplantıda konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Tahran yönetiminin Bercam nükleer anlaşması çerçevesinde yükümlülüklerini askıya alma kararına değinerek, bu doğrultuda dördüncü adımın detayları belirlendiğini ve İran bunu uygulamaya hazır olduğunu belirtti.

Sözcü Musevi aynı zamanda, Bercam anlaşmasında kalan ülkelerin yükümlülüklerini yerine getirmelerini ve böylece iş yükümlülükleri askıya alma sürecinde dördüncü adımı adımın atılmasına gerek kalmamasını umduklarını vurguladı.

Fransa ve Japonya’nın Bercam nükleer anlaşmasını korumak için hazırladıkları 18 milyar dolarlık plana da işaret eden Sözcü Musevi, bu plan aslında Fransızların peşinde oldukları ve bir yere kadar da ilerlettikleri plan olduğunu, fakat uygulanması için başka bir ülkeden icazet almaları gerektiği için şimdiye dek sonuca ulaşmadığını ifade etti.

Sözcü Musevi ayrıca Lübnan’da yaşanan son huzursuzlukların hakkında da, İran İslam Cumhuriyeti başka ülkelerin içişlerine karışmadığını, fakat Lübnanlı tüm siyasi grupların ve partilerin birlikteliği ile bu ülkeye huzur ve istikrarın geri dönmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi Türkiye yönetiminin Suriye topraklarında askeri üs kurma çabası hakkında da, Türkiye kendi sınırları içinde üssü olabileceğini, fakat Suriye toprakları içinde üs kurması kabul edilemez olduğunu ve BM üyesi bağımsız bir ülkeye tecavüz sayıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Bağlantısızlar Hareketi zirvesine katılmak üzere Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’yü ziyaret edeceğini belirten Sözcü Musevi, zirve Cuma ve Cumartesi günü Bakü’de düzenleneceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir