FilistinTüm Haberler

Gazze Halkı Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 80. Cumasına Hazırlanıyor

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Gazze Şeridi sakinleri bugün (25 Ekim Cuma) sınıra yakın bölgelerde “Esirlerimiz, Aksamız… Geliyoruz” sloganıyla düzenlenecek 80’inci hafta gösterilerine katılmaya hazırlanıyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Gazze Şeridi’nin doğusunda düzenlenen barışçıl gösterilerin devam ettiğini ve Filistin halkının mücadelesinin en önemli aşamalarından biri olduğunu belirterek, Filistinlilerden gösterilere katılmalarını istedi.

İşgal rejiminin uyguladığı abluka sonucu Gazze Şeridi’ndeki yaşam koşullarının çok kötü olduğu uyarısında bulunan heyet, Birleşmiş Milletler’in ve uluslararası toplumun ablukaya son vermek için duruma müdahale etmesi gerektiğini, aksi takdirde patlamanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Heyet, son aylarda hız kazanan işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimlerinin tehlikesine dikkat çekerek, söz konusu girişimlerin Filistin halkını ve davasını sırtından bıçakladığını belirtti.

Heyet ayrıca bölünmüşlük haline son verilerek Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir