İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: İran Halkı, Düşmanın Değirmenine Su Taşımadı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “İran halkı ekonomik sorunlara karşın düşmanın değirmenine su taşımasına izin vermedi” dedi.

Bugün sabah saatlerinde bakanlar kurulu toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki son olayları değerlendirerek, İran milletinin ekonomik sorunlara karşın düşmanın değirmenine su taşımasına izin vermediğini söyledi.

İran’daki son olayların arkasında ABD ve Siyonist rejimin olduğunu anlatan Ruhani, İran halkının düşmanın şiddet ve kaos planı ve terör örgütlerinin kargaşa yaratma çabasının farkında olduğunu belirtti.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü:

“İslam Devrimi Lideri Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in de belirttiği gibi, farklı olaylarda zafer kazanan İran halkı bu kez de düşmanın güvensizlik yaratmak için tasarladığı kargaşa planında zafer kazanmıştır. Son iki yıl içerisinde İran’a azamı baskı uygulayarak İran halkının bir gün hükümete karşı sokaklara inmesine çalışanlar hedeflerine ulaşamadılar.”

İran halkının geçtiğimiz iki yıl içerisinde düşmanların baskılarına rağmen ulusal menfaatlerine ve güvenliklerine duyarlı olduğunu belirten Ruhani, “İran milleti her zaman uyanıklığını ve hükümetle birlik ve dayanışma içinde olduğunu göstermiştir. Bizim de her zaman halkın görüş ve düşüncelerini dinlememiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Bunlara ilave olarak Cumhurbaşkanı Ruhani, İran halkının ve İslam Devrim Lideri Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in hükümetin benzin kararıyla ilgili tutumunu takdir etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir