İran İslam CumhuriyetiNijeryaTüm Haberler

Şeyh Zakzaki’nin Temelini Attığı Düşünceler Yok Edilemeyecek

İran’ın Meşhed kentinde bulunan Ehlibeyt’in 8. halkası İmam Rıza (as) Külliyesi yönetim kurulu başkanı Hüccetülislam Ahmed Mervi, düşmanların Nijerya müslümanların lideri Şeyh Zakzaki’nin düşünce ve yolunu Afrika’da durdurmayacağını ve yok edemeyeceğini söyledi.

İmam Rıza (as) Külliyesi yönetim kurulu başkanı Hüccetülislam Ahmed Mervi, dün Meşhet’te İmam Rıza türbesinin hareminde Şeyh İbrahim Zakzaki’nin kızıyla görüşmesinde, ‘Şeyh Zakzaki’nin İslam yolundaki mücadelesi ve azminin toplum için ilham kaynağı ve örnek olduğunu’ söyledi.

Hüccetülislam Ahmed Mervi, Şeyh Zakzaki’nin Afrika bölgesinin durumunu değiştirdiğini belirterek, ”bu seçkin alim Afrika’da çok büyük işler yaptı ve bu bölgede onbinlerce insanı eğitti ve bundan dolayı da İslam ve din düşmanları Şeyh Zakzaki’ye kin ve öfke duymaktadır’ dedi.

Ahmed Mervi, Afrika’da Şeyh Zakzaki’nin temelini attığı bu düşüncenin yokedilmesinin mümkün olmadığını söylerken, Şeyh Zakzaki’nin çektiği bütün sıkıntıların ve zulmün onun İslam yolundaki kararlılığından kaynaklandığını belirtti ve ”Şeyh Zakzaki ve ailesi çok büyük zorluklara katlanmıştır ve bir kaç çocugu şehit olmuştur ve Şeyh Zakzaki de zalimane şartlarda tutulmaktadır’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir