Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Çin Radyosundan İran Halkına Teşekkür

Çin Uluslararası Radyosu, İran halkının kısa mesajlar yayınlayarak bu ülke halkının korona virüsüne karşı mücadelesine verdiği destek nedeniyle İranlılara teşekkür ederek, ‘Gösterdiğiniz sevgiden dolayı minnettarız. Emin olun ki zafer bizimledir’ diye yazdı.

Çin Uluslararası Radyosu’nda yayınlanan yazıda, Çin’de son aylarda ortaya çıkan korona virüsü nedeniyle birçok vatandaşın yeni yıl kutlamalarına katılamayacağı ifade edilerek, ‘İranlı kardeşlerimiz dahil birçok ülkeden insanlar, Çin halkının yardımına koştu. Sizin destek mesajlarınız, bizim bu hastalıkla mücadeledeki kararlılığımızı kat kat arttırmaktadır. Eminiz yakın bir tarihte zafer kazanacağız’ denildi.

Çin’de yaşayan İranlılar son günlerde Çin halkına destek olmak amacıyla kısa videolar yükleyerek, Çin halkının bu mücadelede yalnız olmadığını belirtiyor.

Sosyal medyada büyük yankılar uyandıran bu kısa video ve mesajları ‘Diren Çin’ ve ‘Diren Vuhan’ gibi başlıklar taşıyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de iki gün önce yaptığı açıklamada, korona virüsü nedeniyle bu ülkeye gönderdiği sağlık ekipmanları ve yardımlarından dolayı İran’a teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Zarif’in Çin’in korona virüsünü ortadan kaldırmak için etkili önlemler aldığı yönündeki mesajını değerli bulduklarını ifade eden Sözcü, bu mesajın iki ülke halkları arasındaki köklü dostluk ve ilişkilerin simgesi olduğunu söyledi.

Daha önce de Çin Dışişleri Bakanı, İranlı mevkidaşı ile yaptığı görüşmede İran’ın bu virüs nedeniyle Çin’in yanında yer almasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirtmişti.

Çin Dışişleri Sözcüsü ayrıca İran’ın şimdiye kadar 3 milyon maskeyi Çin’e verdiğini hatırlatarak, İran’ın daha fazla sağlık yardımı için hazır olduğunu kendilerine ilettiklerini açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra önce ülkenin büyük bir bölümüne yayılan ve daha sonra da küresel bir kaosa sebep olan korona virüsü ile ilgili son olarak Çin hükümeti tarafından yayınlanan istatistiklerde, ölü sayısının 813’e çıktığı aktarıldı.

Çin’de resmi makamlar tarafından bugün açıklanan rakamlara göre toplam 813 kişi yaşamını yitirirken, 28.942 kişide de virüs tespit edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir