İran İslam CumhuriyetiPakistanTüm Haberler

Pakistan Başbakanı İmran Han: İmam Hamaney’in Kadrini Biliyoruz

Pakistan Başbakanı, Hindistan hükümetinin Müslümanlara olan zulmüne karşı çıkan İslam İnkılabı liderini överek, İslam dünyasını soykırıma yeterli yanıt vermediği için eleştirdi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, İslam İnkılabı liderinin, Hindistanlı Müslümanlar konusundaki tutumuna övgüde bulunarak, İmam Hamaney’in kadrini bildiklerini belirtti.

İmran Han, twitter hesabında yaptığı açıklamada şöyle dedi: “İran İslam Devrimi Lideri İmam Hamaney’e Hindistan’daki müslümanların ve Keşmir halkının Modi hükümeti tarafından destekli Hindular tarafından katledilmeleri ve soykırıma uğramaları hakkında konuşmalarından ötürü teşekkür etmek istiyorum.”

Pakistan Başbakanı; “Ne yazık ki, İslam dünyasında çok az ses, katliamı kınadı ve batı dünyasının çoğu Hint hükümeti tarafından destekli Hintliler tarafından yapılan, Keşmir ve Cammu halklarını da kapsayan soykırım ve katliamı kınadı.” diye belirtti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi de bu konuda bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: “Pakistan, İmam Hamaney’in tutumunu takdir ediyor ve biz, bu tehlikeli soruna karşı durmada ortağız. Nazi aşırıcılığının ve Myanmar’daki olayların tarihine bakıldığında, Hindistan’daki bu soykırım da muhtemeldir. Dünya bu benzerlikleri unutmasın diye bir şeyler yapmalıyız.”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in twitter hesabından dün yapılan açıklamada, Hindistanlı Müslümanların öldürülmesi kınandı ve Hindistan hükümetini aşırılıkçı Hinduların önünü almaya çağırdı.

Müslümanlara karşı Hindu şiddeti, Müslümanlara karşı tartışmalı vatandaşlık yasasından ötürü son zamanlarda Hindistan’da yapılan yaygın protestoların ardından şiddetlendi.

Hindistan’ın NDTV kanalına göre, 23-26 Şubat tarihleri arasında Hindistan’ın başkentindeki çatışmalarda çoğu Müslüman olan 47 kişi öldürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir