Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti, Yerli Korona Virüs Ürünlerini İhraç Etmeye Hazırlanıyor

İran Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Bürosu, İranlı bilim temelli firmaların korona virüs hastalığının teşhis ve tedavi ürünlerinin yüzde 10 kadarını başka ülkelere ihraç etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Salı günü Tahran’da bu açıklamayı yapan Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Bürosu Uluslararası Teamüller Merkezi Başkanı Mehdi Kalenoyi, hali hazırda on ülke İran’ın ürettiği korona virüs tanı kitine talip olduklarını resmi mektuplarda bildirdiklerini, bu talebin karşılanması için gerekli prosedürlerin devam ettiğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin korona virüs salgını ile mücadelede bilimsel ve teknolojik faaliyetlerde iş birliği yapmaya hazır olduğunu kaydeden Kalenoyi, bu bağlamda iki ülke ile müzakereler devam ettiğini, nitekim dünya genelinde de korona virüsü üzerinde araştırmalar sürdüğünü ifade etti.

Kalenoyi, Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Bürosu birçok ülkeye ve İranlı ve yabancı araştırmacılara korona virüs üzerine araştırmalarda iş birliği yapmaya hazır olduğunu bildirdiklerini kaydetti.

İran’da korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler ve vatandaşların sağlık protokollerine uymaları sayesinde salgın son günlerde gerilemeye başladı.

İran’da şimdiye kadar 98 bin 600 kişi korona virüsten etkilendi; 79 bin kişi iyileşerek hastanelerden taburcu edildi; 6 bin 277 kişi de hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir