Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

‘Siyonizme Karşı Direniş’ İslam Dünyasının Şifa Reçetesidir

El Mustafa El Alemiyye Camiası Başkanı Ali Abbasi, direniş hareketi İslam dünyasının siyonizm akımı ile mücadelede şifa reçetesi olduğunu vurguladı.

Pazartesi günü İran’ın Kum kentinde siyonist rejim İsrail’le mücadelede dini ilimler merkezlerinin yeri ve icraatının ele alındığı ilk bilimsel oturumda konuşan Abbasi, süper güçlere bağlı medya organları dünya Kudüs günü etkinliğini önemsiz göstermek için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek şöyle dedi:

Bu güçler son yıllarda bu konuda pek fazla başarılı olamadı, nitekim Filistin, İslam dünyasının en önemli meselesidir ve bunu aynı nitelikte ve konumda İslam dünyasında gündemde tutmalıyız.

Bilimsel ve araştırma merkezleri  Filistin meselesinin diri tutmak için ciddi çaba harcamaları gerektiğini kaydeden Abbasi şöyle devam etti:

Filistin meselesi tarihî bir mesele veya Araplara özel milliyetçi bir mesele değil, beşeri bir meseledir. Bugün bir zümrenin başka bir milletin evini yurdunu gasp etmesi ve o milleti avare etmesi ve hiç bir mazisi olmadan bir bölgede varlığını ilan etmesi asla kabul edilemez.

Abbasi siyonist rejimin Filistinli kadınları, çocukları ve erkekleri katliam etmesi ve onlara iktisadi kuşatma uygulaması ve her türlü baskıya dayatması gibi sinsi uygulamalarına işaretle, insan hakları iddiasında bulunan uluslararası örgütleri pasifliği ve tepkisizliği siyonist rejimin ayakta kalmasında etkili olduğunu vurguladı.

Abbasi ayrıca Camp David ve Oslo ve Yüzyılın anlaşması gibi anlaşmalar sadece siyonist rejimin bekasını güvence altına aldığını belirterek, direniş ekseni şimdiye kadar bu komplolara karşı duran tek güç olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir