Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

General Hatemi: İran’ın Açık Denizlerdeki Varlığı Artacak

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi, ‘İran’ın serbest sulardaki varlığını, tasarlanan ve inşa edilen çeşitli gemilerimizle arttıracağız’ dedi.

Perşembe günü İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri’ne 100 adet hücumbotun teslim edildiği törende konuşan Savunma Bakanı General Hatemi, yeni hücumbotların tasarım ve yapımı ile birlikte Fars körfezi ve özellikle Hürmüz boğazında güvenlik kuşağı daha da güçlü hale geleceğini belirtti.

İran’ın serbest sularda varlığını tasarlanan ve inşa edilen çeşitli gemilerle birlikte artacağını kaydeden General Hatemi, kara, deniz, hava ve uzay alanlarında askeri yeteneklerin gelişmesine şahit olacaklarını vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti 5 bin kilometre deniz sınırı ve devasa petrol ve doğal gaz kaynaklarının yanı sıra geniş deniz kaynaklarına sahip olduğu için her daim başkalarının ilgi odağında yer aldığını belirten General Hatemi, Fars körfezi üç kıtanın irtibat merkezinde yer alan ve zengin kaynakları bulunan bir körfez olarak dünyanın en önemli stratejik bölgelerinden biri olduğunu ifade etti.

Bu sabah Benderabbas liman kentinde düzenlenen törende çeşitli kategorilerde 100 adet askeri deniz botu İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin envanterine katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir