ArabistanBatı AsyaTüm HaberlerYemen

Arap Gazetesi Çarpıcı Gerçeği Dile Getirdi!: ‘Arabistan Semaları ve Umman Denizi’ Yemen Hizbullahı’nın Elinde!

Suudi topraklarındaki son Yemen operasyonuna atıfta bulunan bir Arap gazetesi, operasyonun Suudiler arasında yaygın bir şekilde korku ve panik yarattığını yazdı.

Lübnan’ın el-Benna gazetesi, Yemenlilerin, Arabistan topraklarında Suudilerin mevzilerine karşı düzenlediği son operasyonuna atıfta bulunduğu bir haberinde şunları yazdı: ‘Yemen İHA’ları Ensarullah’ın operasyon gecesinde Suudi Arabistan’ın semalarının kontrolünü ele geçirdi ve bu balistik füzeler karanlık geceleri yardı ve Riyad’daki tüm hassas askeri ve güvenlik mevzilerinde art arda patlama sesleri duyuldu.

Suudilerin, tüm füze ve insansız hava araçlarını düşürdüklerini iddia etmelerine rağmen, ABD büyükelçiliği Suudi Arabistan’da kalmak için çok gerekli bir nedenleri olmadığı sürece vatandaşlarını çok dikkatli olmaya ve ülkeyi terk etmeye çağırdı.

ABD büyükelçiliğinin bu uyarısı, Yemen kuvvetlerinin operasyonunun yarattığı korku ve dehşetin kanıtıydı. Suudi Arabistan’daki kraliyet saraylarının tahliyesi de bu korkunun başka bir göstergesiydi.

Bugün Yemen’deki savaşı gölgede bırakan denklem, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin çok sayıda sivili öldürmesi ve askeri çatışma planını değiştirmeden Yemen’in altyapısını giderek daha fazla yok etmesidir ve buna karşılık olarak Ensarullah ve Yemen ordusu, Mağrib ve el-Cevf cephelerinde ilerlemiş, Riyad’ın güvenliğini ve Umman’ın sularını kontrol altına almıştır.

Yemen’e karşı savaşın saçma olduğunu göstermek için herhangi bir sebep göstermeye gerek yok. Suudi Arabistan’ın Yemen kuşatmasının kaldırılmasını önlemek için zorbalık çabalarının devam etmesi sadece Suudilerin güvenliğini daha fazla tehlikeye atacaktır. Çünkü Suudi Arabistan’ın savunma hatlarının, Yemen balistik füzelerinin ve İHA’larının  Suudi topraklarındaki hedeflere ulaşmasını engellemekten daha aciz olduğu kanıtlanmıştır.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri’nin, dün düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan’a yönelik büyük çaplı “Dördüncü Caydırıcı Denge” operasyonunun başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladığını belirtmek gerekir. Bu operasyonda Savunma ve İstihbarat Bakanlığı ve Riyad, Cizan ve Necran’daki askeri mevziler ve “Selman” hava üssü hedef alındı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü şu ifadelerde bulundu: ‘Bahsedilen bu operasyonda, Kudüs ve Zülfikar balistik ve seyir füzeleri kullanıldı. Buna ek olarak, Yemen İHA birimi de Suudi Arabistan’a karşı “Dördüncü Caydırıcı Denge” operasyonunda önemli bir rol oynadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir