DünyaTüm Haberler

Büyük Şeytan ABD’den İran ve Çin’e Yeni Suçlama!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İran ve Çin’i suçladığı açıklamasında bu iki ülkenin iş birliği Batı Asya bölgesi için tehlike arz ettiğini iddia etti.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo İran İslam Cumhuriyeti’ne silah ambargosunun süresini uzatma ve Tahran ve Pekin yönetimlerini suçlama çabasının devamında İran ve Çin arasında uzun vadeli iş birliğinden kaygı duyduklarını ileri sürdü.

İran’ın terör destek verdiği yönündeki bayatlamış iddiasını tekrarlayan Pompeo, Tahran yönetiminin gelişmiş silahlara ulaşması ve Çin komünist partisinin İran’la ticareti ve sunacağı paralar bölgeye yönelik tehlikeyi şiddetlendireceğini iddia etti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı twitter sayfasında da Çin komünist partisini suçlayarak bu partinin dünyanın her yerinde tehditleri gün yüzüne çıktığını ve bu konuda Amerika ile hemfikir olan ülkeler de bir araya gelerek bu tehdidi bertaraf etmeye karar verdiklerini ileri sürdü.

Pompeo’nun bu iddiaları ve İran’a silah ambargosunun süresini uzatma çabaları, şimdiye kadar BM güvenlik konseyi üyelerini bu konuda ikna edemediği halde gündeme geliyor.

Haber kaynakları Amerika terör devleti BM güvenlik konseyine yeni bir kararname taslağa sunarak İran’a silah ambargosunun süresinin uzatılmasını istediğini belirtiyor.

Amerika terör devleti 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından çekildi ve İran karşıtı politikaları doğrultusunda Tahran yönetimini 2231 sayılı kararnameyi ihlal etmekle suçlamaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir