Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti, Otomobil ve Uçak Üretiminde Dışa Bağımlılıktan Kurtuluyor

İran Khodro genel müdürü Ferşad Mokimi, son dört ayda otomobil parçalarını ülke içinde üreterek 5 milyon Euro tasarruf yaptıklarını söyledi.

Ferşad Mokimi, Pazar günü yaptığı açıklamada, son 4 ayda İranlı şirketler tarafından 9 iç üretim projesi sayesinde 5 milyon euro tasarrufu sağlandığını belirterek, 12 projenin daha ülke içinde devam etme kararının alındığını ve bundan da 10 milyon Euro’luk döviz tasarrufunun sağlanacağını söyledi.

Mogimi açıklamasının devamında şöyle dedi: İran Khodro, bazı parçaların üretiminde kendine yeterli hale gelerek, önümüzdeki 8 ay içinde toplam 153 milyon Euro’luk bir döviz tasarrufunu hedeflediğini bildirdi.

Bu arada İran Sivil Havacılık Kurumu eski başkanı Ali Abidzade, İran’ın yıl sonuna kadar askeri alanda uçak motoru sıcak bölge parçalarını ülke içinde üretebileceğini söyledi.

İran’ın daha önce parça üretip monte ettiğini, ancak bu parçaların kimliği olmadığına değinen Abidzade, ‘Bugünlerde genç yetenek ve bilim adamlarımızın sayesinde bu güce ulaştık ve mühendislik bilimini elde ettik’ değerlendirmesinde bulundu.

Uçak motoru konusunda büyük gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Abidzade, ‘Bu değişiklikler olmasaydı Nükleer Anlaşma’nın Trump tarafından yırtılmasından sonra uçaklarımız hareket edemez duruma gelirdi, ancak İran uçak motoru sıcak bölge parçalarını kendi genç bilim adamları sayesinde üretmeyi başardı ve halihazırda 4 uçak onarım merkezi sahibiyiz’ diye belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir