İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

İran’ın Lübnan’da Kurduğu Sahra Hastanesine Yoğun İlgi

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaşanan patlamada yaralanan Lübnanlı vatandaşlar İran Kızılay Cemiyeti’nin kurduğu çadır hastaneye yoğun ilgi gösterdi.

İran Kızılay Cemiyeti’nin Lübnan’a gönderdiği ekibin sorumlusu Hüseyin Arifi, Beyrut patlamasında yaralananlar ve Lübnanlı asker ve Lübnanlı vatandaşlar İran’ın kurduğu çadır hastanenin sağlık ve tedavi hizmetlerinden yararlanmak üzere hastaneye başvurduğunu belirtti.

İran Kızılay Cemiyeti geçen Cumartesi günü Beyrut’ta meydana gelen korkunç patlamadan etkilenen Lübnan halkına sağlık ve tedavi hizmetleri sunmak üzere Beyrut’ta bir çadır hastane kurdu. Hastane acil servis, ameliyat odası, özel bakım ünitesi gibi önemli bölümlerden oluşuyor ve müracaatta bulunan insanlara tedavi ve ilaç hizmeti sunuyor.

Bu arada İran Kızılay Cemiyeti Başkanı Kerim Himmeti de bir açıklama yaparak, Beyrut patlamasından sonra şimdiye kadar 95 ton çeşitli yardım malzemeleri Lübnan’a gönderildiğini, 60 ton yardım malzemeleri de gönderilme aşamasında olduğunu belirtti.

Lübnan’ın başkente Beyrut’ta Salı günü yaşanan korkunç patlamanın ardından Lübnan Sağlık Bakanlığı, olayda en az 150 kişi hayatını kaybettiğini, 5 bin kişi de yaralandığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir