DünyaSuriyeTüm Haberler

Büyük Şeytan ABD, Suriye’de yeni bir üs kurmaya çalışıyor

Haber kaynakları Amerika terörist ordusunun, Suriye’de işgal ettiği bölgede yeni bir askeri üs kurmakta olduğunu duyurdu.

Sputnik’in bildirdiğine göre Amerika ordusu hali hazırda Suriye’nin doğusunda Deyr ez-Zor’un güney doğusunda el-Baguz bölgesinde yeni  bir askeri üs kuruyor.

Söz konusu haberde üs kurmanın ilk aşamasında helikopter pisti hazırlanarak böylece lojistik teçhizatın bölgeye sevkiyatına başlanacağı ifade ediliyor.

Bu arada yerel kaynaklar Amerikan ordusunun dün sözde Suriye Demokratik Güçlerden oluşan Kürt milisleri söz konusu üssün bazı bölgelerinde konuşlandırdığını duyurdular.

Amerika son aylarda illegal yollardan, askeri ve lojistik teçhizat taşıyan binlerce kamyonu Suriye topraklarına sokarak bu ülkenin petrolünü ve diğer zenginliklerini çalmak için illegal varlığını güçlendirmeye çalışıyor.

Amerika ve müttefikleri, terörist gruplarla mücadele gibi boş bahanelerle merkezi hükümetin izni olmadan hukuk dışı illegal varlığını Suriye’de sürdürüyor.

Alınan resmi haberlere göre Amerika şimdiye kadar Suriye ve Irak’ta bulunan teröristlere milyarlarca dolar değerinde silah ve askeri teçhizat yardımında bulunmuştur.

Suriye yetkilileri Amerika ve müttefiklerinin bu eyleminin “işgal” olduğunu vurgulamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir