İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

VİDEO – İran Hava Kuvvetleri’nin dev tatbikatında savaş uçakları başarıyla hedefleri vurdu

İran Ordusu Hava Kuvvetleri tarafından yapılan “9.Velayet Sahası Fedaileri” adlı hava savunma tatbikatı sözcüsü Pilot General Ferhad Guderzi, tatbikatta Phantom tipi bombardıman uçaklarının alçak irtifada önceden belirlenmiş temsili düşman hedeflerini başarıyla vurduğunu duyurdu.

İran Ordusu Hava Kuvvetleri tarafından yapılan “9.Velayet Sahası Fedaileri” adlı hava savunma tatbikatı sözcüsü Pilot General Ferhad Guderzi, tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada, F-4 bombardıman uçağının İranlı uzmanların yerli imkanlarla ürettiği havadan karaya ve gelişmiş Maverick füzelerle uzun menzilli ve akıllı Kasıd bombaları kullanarak temsili düşmanın hedeflerini başarıyla vurduğunu duyurdu.

General Guderzi, “Areş tipi İHA’ları ilk kez 100 kilometrelik bir mesafede intihar operasyonları gerçekleştirerek temsili düşmanın hedeflerini vurdu” dedi.

General Guderzi ilaveten tatbikat sırasında, Phantom tipi savaş uçaklarının alçak irtifada önceden belirlenmiş hedefleri vurduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti ordu hava kuvvetleri komutanı 9’uncu Velayet Fedailerinin Hava Gücü tatbikatının tüm yaptırımlara rağmen tam başarı ile sonuçlandığını belirtti.

İRNA Haber Ajansının verdiği habere göre   Tuğgeneral Aziz Nasirzade  Salı günü  bu tatbikatın sonunda   başarılı bir performans çizildiğini ve  belirlenen tüm hedeflere ulaşıldığını da sözlerine ekledi. 

İran ordusu hava kuvvetleri komutanı  “dostlar ve düşmanların  bu tatbikatın hem de bu kalite düzeyinde  İran milletinin düşmanlarının  uzun yıllardır İran silahlı kuvvetlerine karşı maksimum yaptırım uyguladığı sırada gerçekleştirildiğini bilmeliler.” dedi.

Buna paralel olarak  Velayet Fedaileri  Hava Gücü tatbikatının  sözcüsü   Tuğgeneral Ferhat Guderzi de    tatbikatın sona geldiğini açıklayarak  bölge ülkeleri için  güvenlik, istikrar, dostluk ve istikrarlı barış mesajı İran milleti için de  güven duygusu ve özveri, savunmada hazırlıklı olma ve düşmanların yanlış hesap yapmaları halinde ezici yanıt verme mesajı olduğunu da belirtti. 

Bu tatbikat  beş gün boyunca  İran’ın merkezinde bulunan İsfahan’ın Enarek bölgesinde  devam edip Salı günü asıl hedeflere ulaşılarak sona erdi. 

Video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir