ArabistanBatı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hatibzade: Bölgedeki tüm terör örgütlerini Suudi Arabistan finanse ediyor

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Arabistan dışişlerinden sorumlu bakan yardımcısının iddialarına tepki olarak, “batı Asya bölgesinde tüm terör gruplarının Suudi Arabistan’ın finanse ettiği okullarda eğitim gördüğünü” vurguladı.

Adil Cubeyr son zamanlarda paylaştığı tweette İran davranışlarının Suudi Arabistan halkından bir çoklarının ölümüne sebep olduğunu iddia etti.

Sait Hatibzade dün paylaştığı mesajda “on yıllar boyunca batı Asya bölgesi ve ötesinde sömürgeci güçlerince eğitilen vahabiyetin terörizm, nefret ve kör bağnazlığın tek kaynağı oldu” yazdı.

Hatibzade ayrıca Suudiler tarafından belirsizliklerin hiçbir düzeyi bu gerçeği gizleyemeyeceğini, Yemen’deki cinayetler ve rezalet Kaşıkçı dosyasının onların diğer oyunlarından bazıları olduğunu  belirtti.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca Suudilerin en son oyununun Filistinlilere karşı İsrail devlet terörizminin başlıca destekçisi ile omuz omuza durmasına işaretle “gerginlik siyasetinin artık sürdürülemeyeceğini ve Suudilerin bu yöntemi değiştirmeleri gerektiğini” belirtti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir