Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İranlı uzmanlar 700’den fazla savunma sistemini yerli hale getirdi

İran Savunma Bakanlığı Elektronik Sanayii Başkanı General Haşhroh Şehram, şimdiye kadar 709 savunma sistemini yerli hale getirerek ürettiklerini açıkladı.

Bir TV programında konuşan General Şehram, teknolojisini yerli hale getirdikleri 709 savunma sisteminin sayısı çok anlamlı olduğunu belirtti.

General Şehram, şimdiye kadar 10 dijital sistemi tamamen yerli imkanlarla ürettiklerini, bu çalışma Batı Asya bölgesinde eşsiz bir çalışma olduğunu ve her yıl, yerli hale getirilen sistem sayısında artış kaydedildiğini beyan etti.

General Şehram, yaptırım ve tehditlerin devam ettiği dönemde daha büyük bir özgüvenle üretilen yerli sistemleri kullandıklarını vurguladı.

Savunma Bakanlığı Elektronik Sanayii Başkanı General Haşhroh Şehram şöyle ekledi:

Son yıllarda yedek parça üretiminde de iki kat artışa şahit olduk. Son dönemde dünya genelinde yaygın olan elektronik ve siber savaşlarda da önemli gelişme kaydettik; zira ilk darbeler buralardan geliyor ve bu yüzden üretilen teçhizatın siber savaşlara karşı ayakta kalması gerekiyor. Buna göre ürettiğimiz yerli sistemlerin dayanma gücü çok yüksek. Dayanma demek, tespit edilen tehditlere karşı direnme demektir.

General Şehram ayrıca ürettikleri yerli teçhizat denizlerde, havada ve uzayda dayanıkları olduğunu ve siber savaşlar için güdümlü sistemlerle donatıldığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir