IrakTüm HaberlerTürkiye

Kays el-Hazali: Türkiye’ye uygun bir zamanda gereken dersi vereceğiz

Irak’ın Asaib Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali Türkiye savaş uçaklarının saldırılarını kınadığı açıklamasında, Ankara yönetimini Irak direnişinin işgalci Türkiye’ye sert bir ders vereceği konusunda uyardı.

Irak’ın Asaib Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali twitter hesabında Türkiye savaş uçaklarının Salı günü Kuzey Irak bölgesine saldırısını kınadı. Hazali, hükümetin esef verici sessizliği sürerken işgalci Türkiye’nin Irak’ın milli egemenliğini ihlal etme durumları devam ettiğini belirtti.

Irak’ın Asaib Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Hazali şöyle ekledi:

Türkiye ordusu kendinden ürettiği bahanelerle Kuzey Irak bölgesinde askeri üslerini kurduktan sonra sivillere yönelik bombardımanlarını da arttırdı.

Hazali, ancak Irak direnişi Amerikalı işgalcilere verdikleri ders gibi uygun zamanda işgalci Türkiye’ye de sert dersler vereceğini ve Türk işgalcileri Irak topraklarından çekilmeye zorlayacağını ifade etti.

Türkiye savaş uçakları Salı günü Kuzey Irak’ın Ninova eyaletinde PKK terör örgütünü hedef alma bahanesi ile Mahmur dağlarını bombardıman etti. Saldırıda Mahmur dağında yer alan kamplardan biri hedef alındığı ve bir kaç kişi hayatını kaybettiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir