Genel

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı, İran’ın ABD’ye karşı direnişini takdir etti

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı, İran’ın, direniş ekonomisi ilkelerini izleyerek, dünya ve ABD’nin zorbalıklarına karşı durabileceğini ve politikalarına karşı çıkabileceğini dünyaya gösterdiğini ve İran’ın bu direnişinin övgüye değer olduğunu söyledi.

Siyasi ve uluslararası konferanslara katılmak için birkaç kez İran’a seyahat eden Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Nafiqullah Aşirov,  dün IRNA’ya verdiği demeçte, İran İslam Devrimi’nin, ABD ve dünya zorbalarına karşı direniş yeteneğini gösterdiğini söyledi. 

Nafiqullah Aşirov, İran’ın karşı karşıya olduğu en büyük zorluğun ABD ve batılı müttefikleri tarafından 40 yılı aşkın bir süredir uygulanan yaptırımlar olduğunu ve İran İslam Cumhuriyeti’nin bunlarla başa çıkmanın yollarının  bulduğunu söyledi. 

Rusya Müftüler Konseyi başkanına göre İslam Devrimi, İran’ı bağımlılığından kurtarmış ve tüm dünyaya dini ilkeleri kullanarak hiçbir ülkeye bağımlı olmayan bağımsız ve yetenekli bir devlet oluşturmanın mümkün olduğunu göstermiş ve bu devlet, İran’da gördüğümüz gibi, toplum düzeyinde adaleti tesis edebilir ve sosyal refah ve ekonomik, bilimsel ve endüstriyel ilerleme ve gelişme için de koşulları sağlayabilir.

Nafiqullah Aşirov ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin aslında dini bir demokrasi ile yönetildiğini ve demokratik göstergelere sahip bir devlet olduğunu ve aynı zamanda tamamen İslami olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir