Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Emir Abdullahiyan ile Filistinli Direniş liderleri arasında telefon görüşmesi

İran dışişleri bakanı ve Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın siyasi büro başkanı, Filistin’deki son gelişmeleri ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne vahşi saldırısını ele aldı.

İRNA haber ajansının haberine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan Cuma akşamı İsmail Heniye ile yaptığı telefon görüşmesinde, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki vahşi saldırısını ve direniş liderlerine yönelik hedefli suikastı, yerleşim yerlerinin hedef alınmasını ve masum Filistin halkının, özellikle de kadınların ve çocukların öldürülmesini şiddetle kınarken, bu rejimin açıkça insan haklarını ihlal ettiğini ve bu eylemleri Filistin halk ve gruplarının direnişi karşısında Siyonistlerin bir zayıflık ve çaresizlik işareti olduğunu değerlendirdi.

Emir Abdullahiyan, Filistin milletinin ve cihatçı grupların bu saldırılara karşı gösterdiği kahramanca direnişini kutlarken, uluslararası toplumun Filistin’i ve meşru direniş eksenini desteklemesi gerekliliğine vurgu yaptı.

İsmail Heniye de bu telefon görüşmesinde İslam İnkılabı Rehberi’ne ve İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na selamlarını iletti ve İran’a Filistin’i destekleyen siyasi duruşundan dolayı teşekkür ederek, Siyonist rejimin  saldırılarına karşı direnişin tam hazırlığını ve direniş gruplarının yakın koordinasyonunu ve Filistin halkının yüksek moralini vurguladı.

Heniye şunları da ekledi: Direniş, bu Siyonist saldırganlığın kaderini belirleyecek ve İsrail rejiminin teslim olmaktan başka seçeneği yok.

Emir Abdullahiyan ile Ziyad Nahale arasında telefon görüşmesi

İran Dışişleri Bakanı, İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri ile yaptığı telefon görüşmesinde Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki saldırganlığını kınarken, Filistin milletinin ve mücahit grupların bu rejimin saldırganlığına karşı kahramanca direnişini övdü.

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan dün (Cuma) bir telefon görüşmesinde Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale ile Filistin’deki son siyasi ve saha gelişmelerini ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği vahşice saldırılarını ele aldı.

Bu görüşmede İran Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki saldırganlığı ve İslami Cihat hareketinin liderlerine yönelik suikast ve yerleşim yerlerinin hedef alınmasına işaretle başta kadın ve çocuklar olmak üzere masum Filistin halkının öldürülmesini ve bu sahte rejim tarafından açıkça ihlal edilen insan hakları meselesini şiddetle kınadı.

Emir Abdullahiyan ayrıca, Filistin ulusunun ve cihatçı grupların bu saldırılara karşı sergilediği kahramanca direnişini övdü.

Bu görüşmede Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, İslam İnkılabı Rehberi, Cumhurbaşkanı, İran hükümeti ve halkına selamlarını iletirken, direnişin sahadaki durumunun çok iyi bir seviyede olduğunu belirtti ve  Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki saldırganlığı durana kadar  ve bu rejim tarafından  direniş şartlarının kabul edilmesine kadar direniş grupların direnişinin devam edeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir