Batı AsyaFilistinYemen

Yemen ordusu, Filistinlileri desteklemek için işgal altındaki topraklara büyük ölçekli balistik drone saldırıları düzenledi

Yemen Silahlı Kuvvetleri, yasadışı varlığın kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısına karşı günlerce süren direnişi sırasında Filistin halkına destek amacıyla işgal altındaki topraklardaki israil hedeflerine karşı büyük çaplı askeri saldırılar düzenledi.  

Sözcü Tuğgeneral Yahya Saree Salı günü yaptığı açıklamada, Yemen ordusunun işgal altındaki topraklardaki çeşitli hedeflere “büyük miktarda balistik ve drone füze ile çok sayıda insansız hava aracı” fırlattığını söyledi.

“Yemen Silahlı Kuvvetleri, bunun Filistin’deki mazlum kardeşlerimize yönelik üçüncü operasyon olduğunu teyit ediyorum” diyen Saree, şöyle devam etti: “25’inci günde dünya, işgal altındaki Filistin’de yaşananlara ve Gazze Şeridi’nin ne hale getirildiğine tanık oluyor. acımasız israil-Amerikan saldırganlığına, günlük katliamlara, soykırıma, topyekun yıkıma ve boğucu kuşatmaya maruz kalıyoruz.”

Sözcü, Filistin halkının meşru müdafaa hakkının altını çizerek, İsrail işgalinin bölgeyi istikrarsızlaştıran ve şiddeti yayan varlık olduğunu söyledi.

“Yemen halkımızın Filistin meselesine yönelik tutumunun sağlam ve ilkeli olduğunu, Filistin halkının meşru müdafaa ve tüm meşru haklarını geri kazanma hakkına sahip olduğunu, bölgeyi istikrarsızlaştıran ve çemberi genişleten şeyin bu olduğunu teyit ediyoruz.” Saree, “Çatışmanın nedeni, Siyonist düşman varlığının suç işlemede ısrar etmesidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir