Batı AsyaFilistinTüm Haberler

İsrail saldırganlığının en belirgin gelişmesi Gazze Soykırımıdır

siyonist işgal güçleri, onlarca hava saldırısı ve top atışları düzenleyerek, sivillere karşı kanlı katliamlar gerçekleştirmekte, saha infazları ve işgal bölgelerinde korkunç suçlar işleyerek, savaşın 81’inci gününde de Gazze Soykırımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Soykırım suçu çerçevesinde, felaket niteliğinde bir insani durumun ortasında, kuşatma ve nüfusun %90’ından fazlasının yerinden edilmiş durumda…

Filistin Enformasyon Merkezi, muhabirine aktardığına göre, işgal uçakları ve topçularının bugün Salı günü Gazze Şeridi’nin çeşitli yerlerinde evleri, toplulukları, tesisleri ve sokakları hedef alarak baskınlarını ve şiddetli bombardımanlarını sürdürdüğünü, yüzlerce şehit ve yaralı olduğunu bildirdi.

İşgal uçakları Deir Al-Balah’taki ticaret caddesindeki Al-Fouad Pazarı’nı bombaladı.

İşgal uçakları Batn al-Sameen bölgesi ve Morag bölgesine ateş kemerleri fırlattı ve Han Yunus şehrinin güneyindeki Qizan al-Najjar’da Dr. Khamis al-Najjar’ın evini bombaladı, bunun sonucunda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Yaralıların olduğu ve enkaz altında kayıp olduğu yönünde haberlerde var.

İşgal uçakları Han Yunus’un merkezine de ağır top bombardımanı başlattı.

İşgal uçakları, Han Yunus’un batısındaki Al-Hollandi mahallesindeki Riyad Ebu Zarqa’nın evini bombaladı.

İşgal uçağının Refah’taki Al-Najma Kavşağı yakınlarında Al-Amsi ailesine ait bir evi bombalaması sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

İşgal uçakları ayrıca Gazze Şeridi’nin güneyinde, Refah’ın merkezindeki Şabura kampındaki bir evi de bombaladı.

Siyonist savaş gemileri Nuseyrat’ın batısını toplarla bombalarken, işgal topçuları da Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureij’in doğusunda yoğun bombardıman gerçekleştirdi.

Saldırılar

İşgal güçleri, Gazze Şeridi’nin birçok bölgesine saldırılarını sürdürürken, bu bölgelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Filistin Bilgi Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin saldırı bölgelerinde saha infazları, baskınlar, yağmalamalar ve evleri ve tesisleri yok etme, binlerce vatandaşı evlerinde kuşatma ve onları yiyecek, su ve sağlıktan mahrum bırakma dahil olmak üzere korkunç suçlar işlediğini bildirdi. Evlerde, sokaklarda yaralılar ve şehitler var. Sağlık ekipleri onları kurtarmaya gidemiyor. işgal güçleri vatandaşlara karşı yaygın taciz de dahil olmak üzere rastgele tutuklamalar gerçekleştirmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir