İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif’ten Düşürülen İHA Hakkında Açıklama

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı dün yaptığı açıklamada, ABD’nin İran hava sahasına yönelik saldırısının İran tarafından güçlü ve sert bir şekilde karşılık gördüğünü belirterek, ABD’yi uyardı.

Fars Haber Ajansı’na göre, İran dışişleri bakanı Zarif, twitterdan yayınladığı mesajda, ”İran, Amerika’nın düşürülen İHA’nın bazı parçalarını bölgenin karasularından çıkardı’ dedi.

Zarif, ABD’nin sözkonusu İHA’sının perşembe günü saat 00:14’de BAE’nden kalkış yaptığı ve İran hava sahasını çiğnediğini bildirdi.

Zarif, bu mesajla birlikte, İHA’nın İran hava sahasında olduğunu gösteren görüntülerin de olduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanı, ABD’nin İHA’sına İran tarafından verilen cevabın gerçekte İran İslam Cumhuriyeti’nin kara ve hava sınırlarını koruyacağının mesajı olduğunu bildirdi.

Zarif, “Amerika’nın önce İran karşıtı bir ekonomi terörü başlattığını ve gizli operasyonlar yürüttüğünü ve şimdi de İslam Cumhuriyeti’nin hava sahasını ihlal ettiğini” bildirdi.

Bu arada İran dışişleri bakanı dün ayrıca İran’ın İsfehan kentinde yaptığı açıklamada, kadim bir medeniyet ve kültür sahibi olan İran’a yönelik tehditleri kınarken, böyle bir ülkeyle saygı diliyle konuşulması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir