İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İranlı Uzmanlar, Mega Tankeri Tamir Etmeyi Başardı

İran denizcilik sanayii tarihinde ilk kez İranlı uzmanlar bir süper tankeri tamir ederek yeniden tanker filosuna kazandırmayı başardı.

İranlı uzmanlar Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in tavsiyeleri ve kendi imkanlarımızdan yararlanma sürecine verdiği desteğin doğrultusunda İran petrol tankerleri milli firmasına ait bir süper tankeri tamir ederek denize uğurladı.

İran Ulusal Petrol Tanker Şirketi Genel Müdürü Nasrullah Serdeşti bu bağlamda yaptığı açıklamada, “şimdiye kadar söz konusu temel onarma işlemlerinin Çin, Umman, BAE ve Singapur gibi bazı ülkelerde yapıldığını fakat söz konusu tankerlerin yüklerini maksat limanlarda boşalttıktan sonra dönüşte İran sularında ve Bandar Abbas limanında yapıldığını” belirtti.

Serdeşti hali hazırda Ulusal Petrol Tanker Şirketi’nin dünyada tanker mülkiyeti açısından dünyanın 3. Büyük firması olduğuna işaretle, “yeni filoların eklenmesi ile İran’ın dünyada en büyük tanker firmasına sahip olduğu konuma geri dönmesini” umut etti.

320 bin tonluk mega tankerlerin uzunluğu 333 metredir ve temelden onarılması, ileri teknoloji ve mühendislik bilim gerektiriyor.

Bu gelişme Benderabbas tersanesinde ilk kez gerçekleşti.

İranlı uzmanlar 333 metre uzunluğunda ve 320 bin ton kapasitesi olan süper tankeri başarılı bir şekilde tamir ederek İran denizcilik tarihinde bir ilke daha imza attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir