SuriyeTüm HaberlerTürkiye

İran’ın Suriye Askeri Ataşeliği: Türk Askerini Komutanlarına ve Liderlerine Suriye Konusunda Baskı Yapmaya Çağırıyoruz

İran’ın Suriye askeri ataşelik merkezi, Türkiye’nin söz konusu merkeze yönelik topçu atışlarının devam ettiğine dikkat çektiği açıklamasında Türkiye’yi İdlib konusunda akılcı davranmaya çağırdı.

İran’ın Suriye askeri ataşelik merkezi, yayınladığı bildiride, Türkiye’nin bu merkezi topçu atışlarıyla hedef almayı sürdürdüğünü duyurdu.

Askeri ataşeliğin yayınladığı bildirinin metni şöyledir:

Geçen günün sabah saatlerinden itibaren askerlerimize Türkiye’nin Suriye’deki askerlerini hedef almaması talimatı verdik. Bizim güçler de Türk askerleri hedef almaktan kaçındı; ancak buna rağmen Türkiye ordusu bizim mevziler ve üslerimizi hedef alamaya devam ediyor. İran’ın Suriye askeri ataşelik merkezi Türkiye askeri güçlerini Suriye ve Türkiye halkı maslahatlarını gözeterek akılcı davranmaya davet ediyor. Yine de şunu söylüyoruz ki İdlib’deki Türkiye ordusunda Türkiye halkının evlatları bizim askeri güçlerimizin menzilindedir ve biz kolaylıkla merkezlerimizin bombardıman edilmesinin intikamını onlardan alabiliriz ancak komutanlarımızın talimatı uyarınca sağduyulu davranıyoruz. Onları Türkiye askerlerinin Suriye topraklarında kanının dökülmesini engellemeye yönelik Türkiye komutanları ve liderlerine baskı uygulamaya çağırıyoruz. Zor şartların yaşanmasına rağmen, Suriye toprakları tamamıyla teröristlerden kurtuluncaya dek Suriye halkı ve ordusunun yanında olmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyoruz. Bu bağlamda herkesi,  Suriye’ye düşmanlık ve saldırıların devam etmesinin büyük tehlikeleri konusunda düşünmeye davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir