LübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah: Hizbullah Hareketi Sadece Askeri Boyutla Sınırlı Değil

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bu harekete bağlı İnşaat Cihad Örgütü’nün kuruluşunun 31. yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Seyyid Hasan Nasrullah, El Menar televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, İnşaat Cihad Örgütü’ne ABD tarafından ambargo uygulandığını belirterek, “Bu kurum başlangıçtan itibaren direnişin bir parçasıydı ve bununla iftihar ediyoruz.” dedi.

Hasan Nasrullah, Hizbullah’ın sadece askeri boyutla sınırlı kalmadığını ifade ederek, bu hareketin siyasi, kültürel ve sağlık ile diğer alanlarda da faaliyet gösterdiğini söyledi. Seyyid Hasan Nasrullah, İnşaat Cihad Örgütü’nün ’33 Günlük Lübnan Savaşı’ sonrası ülkede farklı projelere imza attığına da dikkati çekti.

Lübnan’daki gelişmeleri değerlendiren Hasan Nasrullah, “Bazıları Hizbullah’ın Lübnan’ı yönettiğini ve meclis, yargı, ordu ile hükümeti kontrol ettiğini sanıyorlar. Bunlar Lübnan tarihindeki en büyük yalandır. Bu iddiaları öne sürenlerin amacı halkı kışkırtıp kaos yaratmaktır.” açıklamasını yaptı.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, “İran’ın Beyrut Limanı’nı Hizbullah’a silah kaçakçılığı yapmak için kullandığı” yönündeki iddiayı yalanladı. Başkent Beyrut’un güney mahallesindeki bir etkinlikte yaptığı konuşmada Nasrallah, ırkçı İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Danny Danon’un dile getirdiği “İran’ın Beyrut Limanı’nı Hizbullah’a silah kaçakçılığı yapmak için kullandığı” yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Danon’un sözlerinin, “liman, havaalanı ve sınırlara vesayet getirme” girişimine yönelik bir tür hazırlık olduğunu belirten Nasrallah, “Bu konu ulusal bir sorumluluk olmalı ve limanlar herhangi bir riske maruz bırakılmamalı” dedi.

Nasrallah, ayrıca Özerk Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas’ın terör rejimi İsrail ile bütün anlaşmaları askıya almasını olumlu bir karar nitelerken, bunun aynı zamanda siyonist İsrail ile yapılan güvenlik işbirliğini de kapsaması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir