İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Ekonomisi Korona Virüsten Etkilenmedi: İran’da İhracat Bir Ayda Üç Kat Arttı

İran Gümrük Genel Müdürlüğü Sözcüsü Seyyid Ruhullah Latifi, korona virüsü salgını ve İran’ın komşularıyla bazı sınırlarının kapatılmasına rağmen, dış ticaretin büyümeye devam ettiğini ve ihracatın ağırlık olarak üç kat arttığını söyledi.

İRNA’ya konuşan Latifi, korona virüsü salgınının başlangıcından bu yana, 20 Şubat’tan 15 Mart’a kadar 2 milyar 237 milyon dolar değerinde 7 milyon ton kadar ağırlığında İran üretimi malın ülke sınırlarından yurt dışına ihraç edildiğini dile getirdi.

Bu 25 günlük dönemde 3 milyar 64 milyon dolar değerinde 405 bin ton ağırlığında ithalat yapıldığına dikkati çeken Latifi, Türkiye ve Irak’la olan kara sınırlarında bu dönemde yaşanan dalgalanmalara rağmen, ihracatın ağırlık açısından yaklaşık üç kat daha fazla arttığını ifade etti.

 Latifi, ‘İran Gümrük Müdürlüğü, dış ticaret, sağlık ve sınır alanındaki diğer kurumların iş birliği ile mal sağlığı meselelerinin dikkate alarak, başta komşular olmak üzere diğer ülkelerle ticareti kolaylaştırmaya çalışıyor’ diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir