Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran, Mustafa Kazımi’nin Irak Başbakanı Seçilmesinden Memnun

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Irak’ta Mustafa Abdullatif el’Kazımi’nin başbakan olarak görevlendirilmesinden memnuniyetini bildirdi.

Seyyid Abbas Musevi, İran’ın her zaman, Irak’ın bağımsızlığı, milli hakimiyeti, toprak bütünlüğü ve siyasi istikrarına destek verdiğini belirterek, bu ülkede bütün siyasi parti ve grupların  demokratik süreç kanalıyla ihtilaflarını bir kenara koymalarını  tek yol olarak gördüğünü  söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Irak’ta kuşkusuz bütün aşiretler, kavimler, gruplar, siyasi  şahsiyetler ve önde gelen dini liderlerin  en büyük isteğinin Irak’ın sebatı ve birliğinin sağlanması olduğu ve Irak’ın bölge ve uluslararası düzeyde  layık olduğu yere gelmesi olduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran’ın geçmişte olduğu gibi,  bu ülkenin sorunlarının giderilmesi konusunda yardımcı olacağı ve işbirliği yapacağını belirtti.

Bilindiği gibi İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri daha önce yaptıkları bir çok açıklamada, Irak’ın güvenliğinin İran’ın güvenliği olduğunu bildirmişlerdir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir