Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Seyyid İbrahim Reisi ve İsmail Heniyye Arasında Telefon Görüşmesi

İran yargı kurumu başkanı Seyyid İbrahim Reisi, dün gece HAMAS’ın siyasi birim başkanı İsmail Heniyye ile yaptığı telefon görüşmesinde, ‘terör rejimi İsrail zindanlarında binlerce Filistinli esirin çok ağır şartlardaki varlığından derin üzüntü ve kaygı duyduğunu bildirdi.

Ayetullah İbrahim Reisi, Hicri kameri takvime göre 15 Şaban, ‘Dünya Mustazafları Günü’ münasebetiyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Hz. Mehdi’nin doğum yıldönümünü bütün müslümanların ve beşeriyetin kurtuluşu için bir ümit olarak nitelerken, bu kutlu gün vesilesiyle bir an önce siyonist rejim zindanlarındaki bütün Filistinli esirlerin özgürlüğüne kavuşmalarını temenni etti.

İran yargı kurumu başkanı, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın ırkçı İsrail’in işgalinden özgürlüğüne kavuşmasının  İran’ın ve müslümanların en büyük arzusu olduğunu bildirirken, ‘Bugün Gazze Şeridi, terör rejiminin   muhasarasında ve bu durum hiç bir müslüman ve özgürlük yanlısı bir kimse için kabul edilemez’ dedi.

Terör rejimi İsrail’in Gazze ve Filistin topraklarında işlediği cinayetler karşısında uluslararası toplum ve bölgelerin ve özellikle bölge devletlerinin sessiz kalmasını da eleştiren Reisi,  terör rejimi İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin koronavirüse yakalanmamalarını ümit ederken bu esirlerin böyle bir ortamda serbest bırakılmalarının her zamandan daha fazla zaruri olduğunu bildirdi.

Ayetullah Reisi, ayrıca direniş hareketlerinin müstekbirlere karşı verdiği mücadelenin takdire şayan olduğunu belirterek, Amerikan emperyalizminin terörizmin simgesi olduğunu ve bunun en son ve bariz örneğinin de İran Kudüs gücü ordusu komutanı general Süleymani’nin ABD terör güçleri tarafından şehit edilmesinde görüldüğünü ve bu cinayetin ABD için çok büyük hata olduğunu söyledi. 

Sözkonusu telefon görüşmesinde İsmail Heniyye de, başta İran İslam inkılabı rehberi olmak üzeri İran devleti ve halkının mazlum Filistin halkına yönelik desteklerine teşekkür ederek, siyonistlere karşı mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini söyledi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir