Tüm Haberler

İmam Ali (a.s) Şehadet Gününde Anılıyor

Ehl-i Beyt (a.s) imamlarından ilki Hazret-i Ali’nin (a.s) şehadet günü arefesinde İslami İran baştan başa yasa büründü.

Yarın Hicri Kameri takvimle 21 Ramazan, Ehlibeyt imamlarının ilki Hz. Ali’nin (a.s) şehadet yıldönümünü.

Mübarek Ramazan ayının 19. günü, Hz. Ali (a.s) sahur vakti Kufe Camisine giderek sabah namazını kıldığı bir sırada Hariciler  Fırkasına mensup İbni Mülcem Muradi’nin zehirli kılıcıyla mübarek başından darbe alarak yaralanmış ve en büyük arzularından olan Allah yolunda şehadet makamına iki gün hastalığın ardından nail olmuştur.

Ehl-i Beyt -as- imamlarından ilki Hazret-i Ali (as)ın şehadet günü dolaysıyla İslami İran baştan başa yasa büründü. Muhtelif kentlerde düzenlenen yas merasimlerinde İmam Ali (a.s) şehadet gününde anılıyor. Hz. Ali’nin (a.s) şehadeti İslam dini ve Müslümanlara telafisi mümkün olmayan darbeler indirmiştir. O eşsiz, kamil insanın kısa süren hilafet dönemi, yaşam tarzı ve değerli sohbetleri aradan asırlar geçmesine rağmen, parlak bir nur misali adalet ve hakikat talep insanlara yol göstermektedir.

Hz. Ali’nin (a.s) kısa hilafeti dönemindeki hutbeleri, sohbetleri ve mektuplarının toplandığı Nehcul Belağa eşsiz bir kitaptır. Resulullah’ın (s.a.a)  en sevdiği insan olan ve müminler kardeşleşirken kendisine “kardeş” olma şerefine kavuşan Müminler Emiri İmam Ali’nin (a.s) yaşamı kesinlikle beşeriyetin şimdiye kadarki hayatı boyunca tecrübe etmiş olduğu en iyi yaşam tarzlarından biridir. İmam Ali’nin (a.s) hayat tarzı ,Hz Muhammed’den (s.a.a) sonra, en hakiki, en ilahi bir sembolü ve yeryüzünde kendilerine ilahi halife anlamını taşıyan insan ismini bırakmaya layık olan pek az kimselerden biri sayılan kamil bir insanın hayat tarzıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir