AvrupaDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Seyyid İbrahim Reisi: Amerika ve Avrupa Halklarının Adaletsizliğe Karşı Ayaklanması Sürecek!

İran Yargı Erki Başkanı Seyyid İbrahim Reisi, Amerika ve Avrupa halklının adaletsizliğe karşı ayaklanması süreceğini, insan hakları iddiasında bulunanların bugün dünyada insan haklarını ihlal edenlere dönüştüğünü vurguladı.

Pazar günü İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- mezarını ziyareti sırasında bu açıklamayı yapan Reisi şöyle ekledi:

Amerika ve Avrupa halkının adaletsizliklerden öfkesi, alevleri sulta düzenini saracak ve ardından adaleti inşa edecek kıvılcıma dönüşecektir.

Amerika’da siyahi vatandaş George Floyd’ın Mineapolis kentinde ırkçı beyaz polis tarafından barbarca katledilmesi üzerine Amerika’nın çeşitli kentlerinde ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı protesto eylemleri başladı.

Yargı Erki Başkanı Reisi ve çalışanları bu sabah İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- mezarını ziyaret ederek İmam’la ahit tazeledi.

Yargı Haftası dolayısıyla gerçekleşen ziyarette Yargı yetkilileri İmam Humeyni’nin -ks- mezarına çelenk bıraktı ve fatiha okuyarak İran İslam inkılabının büyük mimarı için en büyük dereceleri niyaz etti.

Yargı Erki Başkanı ve yardımcıları ayrıca 28 Haziran 1981’de münafıkların düzenlediği hain bombalı eylemde şehit düşen dönemin Yargıtay Başkanı Dr. Muhammed Hüseyni Beheşti ve nizamın 72 yetkilisinin mezarını ziyaret ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir