Genelİran İslam Cumhuriyeti

Amerika’ya ölüm sloganının muhatabı Amerikan yöneticilerdir, Amerikan halkı değil

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ali Hamenei, Amerikan rejiminin şiddet, savaş ve krizin simgesi olduğunu ve Amerika rejiminin varlığının kendi menfaati için her zaman buna bağlı olduğunu söyledi.

İran Hava Kuvvetleri mensupları ile görüşen Ayetullah İmam Ali Hamenei, İran’da ‘’Amerika’ya ölüm’’ sloganının anlamının Trump’ai Boltn’a ve Pompeop’ya ölüm yani Amerikan liderlerine ölüm anlamına geldiğini belirterek, ‘’ Amerika’ya ölüm bu ülkeyi idare eden birkaç kişiye ölüm anlamı taşıdığını, bizim Amerika milleti ile işimiz yoktur.’’ Dedi.

Ayetullah İmam Ali Hamenei, Amerikan yönetiminin kötülüğü, rezilliği olduğu sürece de bu sloganın İran milletinin zihinlerinden silinmeyeceğini söyledi.

İmam Hamenei bugünlerde Avrupalıların önerilerinde bahs edildiğini belirterek, ‘’Benim tavsiyem Amerika gibi bunlara da güvenmemektir. Nükleer müzakereler zamanında da hem yetkililerle özel toplantılarda hem de genel oturumlarda Amerikalıların gülüş ve imzalarına güvenilmemesi söylüyordum. Bunun sonucunu bugün görüyoruz. O gün müzakere masasında olan Amerikan yetkilileri bugün kendileri Amerika’nın güvenilir olmadığını söylüyorlar. ‘’ dedi.

İmam Hamenei, ‘’Avrupa konusunda da irtibatımız olmasın demiyorum, konu güvenmek meselesidir. Onlar Paris’te haklarını isteyenlere saldırıyorlar fakat utanmazca bizde insan hakları talep ediyorlar. Siz insan haklarının ne olduğunu biliyor musunuz? İnsan hakları ne bugün ne de sizin tarihinizde yer almamıştır. ‘’ dedi.

İmam Hamenei , ‘’Bunlara güvenip saygı duyulmaz. Bunu defalarca denedik ve gördük. Biz istisnalar hariç tüm dünya ile irtibattayız ve irtibatta da olacağız fakat kimle ne için anlaştığımızı bilmeliyiz. ‘’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir