Genel

Büyük Şeytan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: “Venezuela da Hizbullah Aktif Rol Oynuyor”

Askeri Müdahele İçin Zemin mi Hazırlanıyor?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business’ta yayınlanan “Trish Regan Primetime” programında, Venezuela’da Hizbullah’ın aktif durumda olduğunu ve bunun ülkesi için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Venezuela’da kendisini “geçici devlet başkanı” ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu tanıyan ve dünya ülkelerine Venezuela’nın seçilmiş devlet başkanı Nicolas Maduro konusunda baskı yapan ABD, bu ülkeye askeri bir müdahale yapmak için tuhaf bir kılıf uydurma yoluna gitti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business sunucusu Trish Regan’ın hazırlayıp sunduğu “Trish Regan Primetime” programına katıldı.

Venezuela’da Hizbullah’ın aktif durumda olduğunu ve bunun ülkesi için bir tehdit olduğunu söyleyen Pompeo, “İranlılar, Venezuela halkını ve Güney Amerika’yı tehdit ediyor. Amerika bu yüzden yaptırımlarını artırıyor” ifadelerini kullandı.

Pompeo’nun açıklamalarını duyan insanlar özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki göstererek Pompeo’nun sözlerini inandırıcı olmadığını, ABD’nin Irak ve Afganistan işgalinde olduğu gibi, Venezuela’ya askeri müdahale için kılıf hazırladığı görüşünü savundu.

Pompeo bu iddiasını, Venezuela’nın Maduro’dan önceki devlet başkanı Hugo Chavez döneminde, bir önceki İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile kurulan yakın ilişkilere dayandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir