Tüm Haberler

Siyonist Komutan: Hizbullah Füzelerine Nokta Vuruşu Yapması İçin Bavul Büyüklüğünde GPS Takıyor

Suriye’deki savaşın arka planda Siyonist İsrail ile direniş cephesi arasında bir savaş olduğu tarafların açıklamalarından da anlaşılıyor.

Konuyla ilgili olarak İsrail Genelkurmay Eski Başkanı Gaid Eisenkot The Daily Beast isimli haber sitesinin sorularını cevapladı. Eisenkot’a göre İran Suriye’nin her bir hava üssünde bir istihbarat üssü ve bir hava üssü kurmayı başardı. Ayrıca farklı ülkelerden gelen savaşçılardan oluşan bir ordu kurmaya çalışıyor. İran bunun yanında Suriye ve Lübnan’ı füze deposu haline getirdi.

İsrail Genelkurmay Eski Başkanı Eisenkot Suriye’ye bavul boyutunda GPS cihazlarının sevk edildiğini ve bu GPS’ler sayesinde eski model füzelerin isabet hassasiyetlerinin artırıldığını belirtti.


İsrailli yetkililerin tahminlerine göre Hizbullah’ın elinde çeşitli menzillere sahip 100 ila 150 bin füze bulunuyor.

Açıklama yapan bir İsrailli askeri yetkiliye göre işgal altındaki toprakların küçük ve dar olması stratejik bölgeler dahil her yeri hedef haline getiriyor.
Siyonist komutana göre eski model bir füzeye söz konusu GPS cihazları oda büyüklüğünde bir atölyede birkaç saat içinde takılabiliyor.


Bu GPS cihazları navigasyon uygulaması gibi bir kere hedefin koordinatları girildiği zaman kendi başına hedefi bulabiliyor.


Bu montajı yapabilecek teknik bilgi ise İran’ın araştırmalarının sonucu. İsraillilere göre bu teknik bilginin aktarılması da İran Devrim Muhafızlarının Irak’tan Suriye’ye, Lübnan’dan Yemen’e kadar kurdukları ağlar sayesinde mümkün olabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir