IrakTüm Haberler

Irak Başbakanı Pompeo’nun Devrim Muhafızları’yla İlgili İddiasını Yalanladı

Irak başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Irak’ın ekonomisinde rolünün olduğu yönündeki iddiasının asılsız olduğunu söyledi.


İRNA’nın haberine göre, Irak başbakanı, İran ve Irak arasında iktisadi ve ticari ilişkilerin iyi düzeyde olduğunu belirterek, bunun İran devrim muhafızlarıyla ilişkilendirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.


Irak başbakanı, Pompeo’nun iddiasını yalanlarken, ABD dışişleri bakanı Pompeo, son bir açıklamasında, Irak’ın ekonomisinin yüzde 20’sinin İran devrim muhafızlarının elinde olduğu yönünde gülünç bir iddiada bulunmuştu.


Amerika son zamanlarda İran devrim muhafızlarına yönelik baskılarını arttırmaya çalışırken, bu doğrultuda devrim muhafızları aleyhinde asılsız suçlamalar ve iddialarda bulunmaktadır.


Amerikan başkanı Trump, geçen hafta pazartesi günü devrim muhafızlarını, terör listesine aldı; ardından İran İslam Cumhuriyeti de, ABD’nin bölgedeki askeri güçleri ve unsurlarını terörist olarak tanıdı.


Bilindiği gibi Amerika’nın devrim muhafızları aleyhindeki bu kararının temelinde, devrim muhafızlarının, bölgede ABD, ırkçı İsrail ve Arabistan destekleri terör örgütlerine verdiği başarılı mücadele yatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir