İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’den İranlı Yetkililere “Nükleer Anlaşma” Tavsiyesi

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney geçtiğimiz Temmuz 2018’de Bakanlar Kurulu heyeti ile yaptığı görüşmede AB’nin kuracağı mali mekanizma ile ilgili olarak önemli tavsiyelerde bulunmuştu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in resmi web sitesi “khamenei.ir” bugün Temmuz 2018’de Bakanlar Kurulu heyeti ile yapılan görüşmeye ilişkin yeni bilgiler paylaştı.

Yayınlanan paylaşımda Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in şu sözlerine yer verildi:


“Ülkenin gerçeklikleri kapsamında çalışmaları takip edin, onu bunu beklemeyin. Ülkenin ekonomik sıkıntıların çözümünü nükleer anlaşmaya bağladık, ancak bu anlaşma ülkemizin ekonomik sorununu çözemedi ve bize yeterince yardımcı olamadı. Bu durum vatandaşların nükleer anlaşmaya umut bağlamasına neden oldu. Şimdi de Avrupa’nın sunacağı ekonomik paket, ancak Avrupa paketi gelse veya gelmese bunu ülkenin ana gündeminden biri olarak benimsemeyin. Ülke ekonomisini kontrolümüz dışında olan etkenlere bağlamayın.


Avrupa ile ilişkiler korunmalı. Diplomasiye olan inancım şöyle ilişkiler günden güne güçlendirilmeli, genişletilmeli ve pratik bir hale dönüştürülmelidir. Uzun yıllar boyunca benimle olan arkadaşlar bunu biliyor. Benim inancım bir kenara çekilip diğer ülkelerle ilişkileri kesmek değil. Amerika ve siyonist rejim hariç Doğu ve Batı ile ilişkilerin güçlendirilmesi lazım. Ülkenin diplomasisi bilinçli bir şekilde aktif bir hale getirilmeli.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir