Batı AsyaFilistinTüm Haberler

Filistin Direniş Hareketleri’nden Siyonist İşgal Rejiminin Saldırılarına Füzeli Cevap!

Siyonist Rejim İsrail medya organları direniş gruplarına ait füzelerin fırtatıldığını onaylayarak ” Gazze Şeridi’nden İsrail yerleşim yerlerine yönelik 2 füze fırlatıldı” açıklamasında bulundu.

Bu füzelerin fırlatılması soncunda Siyonist yerleşim yerlerinde tehlike siren sesleri yükseldi. Filistinlilerin füzeli yanıtı ise Siyonist Rejim askerlerinin Gazze’de Filistinlilerin evine baskın yaparak birkaç Filistinliyi kana bulamasının ardından gerçekleşti.


Direniş güçlerinin Gazze’den işgal altındaki Siyonist merkezlerine yönelik füze saldırıları Direnişin askeri gücünün arttığını ve Siyonist Rejim aleyhindeki askeri stratejik yaklaşımını açıkça ortaya koymaktadır.

Siyonist Rejimin Filistinli direniş güçlerinin zayıflatılması için baskıcı ve şiddet dolu girişimlerinin artırması durumunda bile HAMAS gibi Filistinli direniş güçlerinin savunma gücü her geçen gün daha da artmaktadır. Bu mesele ise Siyonist Rejim makamlarını derinden kaygılandırmaktadır.

Filistinli grupların füze saldırılarının doruğu ise Siyonist Rejimin Gazze şeridine yönelik Kasım 2018’de yaptığı tecavüzlere yönelik füze yanıtı olmuştur. Bu sert yanıtta Gazze Şeridi’nden yüzlerce füze işgal altındaki topraklara fırlatıldı.


Filistinlilerin kahramanca direnişinin geniş çaplı füze darbeleri ile birleşince Siyonist Rejimin iki gün içerisinde yenilgisine yol açtı.
Kudüs’ü işgal eden Siyonist Rejimin en önemli hedeflerinden biri de Filistinlilerin silahsızlandırılması ve böylece direnişin yoldan kaldırılmasıdır.


Siyonist Rejimin Gazze’ye yönelik saldırıları da bu hedefler doğrultusunda gerçekleşip bu rejimin diğer hedefleri gibi Gazze’nin tekrar işgal edilmesi çabası da başarısız oldu.


Filistin Direniş Hareketinin halk destekleri ve silah yardımı ile Gazze’deki güç gösterisi, halkın günden güne artan destekleri ile her gün daha da güçlü ve iktidarlı bir şekilde Siyonist Rejim karşısında onurlu bir direniş sergilemektedir.


Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS’ın siyasi bürosu başkanı Gazze’ye yönelik her türlü askeri maceraperestlik konusunda uyarılarda bulundu.
El-Neşre internet portalının raporuna göre HAMAS’ın siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye Siyonist Rejim Elebaşısı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de maceracılık peşine düşmesi halinde ağır bir bedel ödeyeceğini hatta siyasi açıdan da tamamen devrilmesine yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

İsmail Haniye HAMAS için Siyonist Rejimin elebaşısının kim olduğunun önemli olmadığına vurgu yaparak zaten tüm Siyonist Rejim elebaşılarının Filistinlilerini kanını dökmek istediklerinde hemfikir olduklarını söyledi.
Filistin’in son yıllarda Siyonist Rejim karşısındaki en önemli güçlü noktalarından biri Direnişin füze gücüdür. İşte bu güçten dolayıdır ki düşman, Filistinliler aleyhine topyekun bir savaş başlatmaktan çekinmektedir.


Direnişin güçlü darbeleri saldırgan Siyonist Rejimi pratikte savunmaya kapatmış ve Siyonist Rejimin de kendisini duvarlar ile çevrelemesi de bu rejimin yayılmacı siyasetlerinin başarısızlığını açık bir şekilde gözler önüne sermiştir.


Mısır gazetelerinden El-Ehram gazetesi Siyonist Rejimin mevcut durumu ile ilgili şöyle yazdı:” Hali hazırda Telaviv Lübnan Hizbullahı ve Filistinli gruplar karşısında durmaya gücü yetmemektedir. Çünkü bu tarafların her biri ile çatışmaya girdiğinde büyük bir hasar ve zayiat vereceğini iyi biliyor.”


Son zamanlarda ise Siyonist Rejim haber kaynaklarında bile “Demir Kubbe” füze savunma sisteminin işlevsiz olduğunu yazıp çizmektedir.


İsrail ordusu yıllık raporunda 2018 yılında Gazze’den işgal altındaki Siyonist yerleşim yerlerine 1000’den fazla füze ve havan topunun atıldığını bildirdi.


Jerusalem Post Gazetesinin yazdığına göre Siyonist Rejim ordusu istatistiklerine göre atılan 1000 füzeden sadece 200 kadarının Demir Kubbe savunma sistemi tarafından imha edilebildiğini ve gerisinin hedeflere isabet etmiştir. Filistin gelişmeleri aslında Direniş Ekseni’nin yeni caydırıcılık aşamasına ayak bastığını ve Siyonist Rejim’e yönelik taaruz gücünün arttığını göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir