FilistinTüm Haberler

Hamas’tan Siyonist Rejime Esir Takası Önerisi

Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın siyasi büro Başkanı İsmail Heniye, Hamas esir takası anlaşmasını uygulamak üzere korsan İsrail’le dolaylı müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.

Bir TV konuşması yapan Hamas lideri Heniye, hali hazırda dört siyonist askerin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam tugaylarının tutsağı olduğunu belirtti.

Heniye, bazı ülkeler ve ara bulucu taraflar Hamas hareketi ile esir takası için temas kurduklarını, Hamas bu meselenin çözümüne yol gösterecek şartlarını onlara sunduğunu kaydetti.

Gazze Şeridi’nde korona virüs salgınına işaret eden Heniye, bölgeye yönelik kuşatmanın kaldırılmasını istedi. Heniye, korona virüs salgını yıllardır kuşatma altında bulunan Gazze halkının sorunlarını arttırdığını ifade etti.

Gazze yetkililerinin korona virüs salgını ile mücadelede aldıkları tedbirlere değinen Heniye, bu tedbirlerin amacı, yoğun nüfusu yüzünden Gazze Şeridi’inde insani bir facianın patlak vermesini önlemek olduğunu, özerk teşkilat da Gazze Şeridi’nde bu salgınla mücadele için daha fazla tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Hali hazırda 6 bin Filistinli siyonist rejim zindanlarında esir tutuluyor. Bunların arasında 200 Filistinli çocuk ve sağlık durumu kötü olan 700 hasta bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir