Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Caferi: ABD Büyük Ölçüde Güç Kaybetmiştir

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, ABD’nin gücünün İslam İnkılabı’nın ilk yıllarına göre ciddi şekilde azaldığını belirtti.

Komutan Caferi dün Tebriz’de, kutsal savunma yıllarında Aşura 31. Tümen Komutanı olan Şehit Bakıri ve Bedir ve Hayber şehitlerini anma töreninde yaptığı konuşmada, İran halkının yaptırımlar ve düşmanların diğer saldırıları sırasında direniş yolunda hareket ederek, zafer elde ettiğini kaydetti.

Düşmanların tüm propagandasına rağmen İran milletinin coşkulu şekilde her daim sahnede hazır olduğuna dikkat çeken Caferi, bu direnişin, şehitlerin kanının bereketi ve şehitlerin mesajına uymaktan kaynaklandığını ifade etti.

Bugün Lübnan, Irak, Suriye ve Yemen milletlerinin gösterdiği direnişin İran milletinin 8 yıllık kutsal savunma döneminde dünyaya ihraç ettiği deneyiminin bir sonucu olduğunu hatırlatan Komutan Caferi, İran milletinin yerli yetenek ve imkanlara dayanarak, kutsal savunma sırasında dünya karşısında durduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir