İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

General Hatemi: Siyonist İsrail’in Petrol Tehdidine Güçlü Bir Karşılık Verilecek

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi korsan İsrail’in İran İslam Cumhuriyeti’nin petrol ihracatını tehdit etmesine gösterdiği tepkide, bu tehdit aslında uluslararası güvensizliğe yönelik olduğunu, fakat İran İslam Cumhuriyeti bu tehdide güçlü bir şekilde karşılık vereceğini belirtti.


Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu 6 Mart 2019’da yaptığı küstahça açıklamasında haddini aşarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin petrol ihracatını petrol kaçakçılığı niteledi ve İran’a ait petrol tankerlerini dolaylı bir şekilde tehdit ederek, İsrail deniz kuvvetleri gerektiği takdirde İran’ın petrol kaçakçılığını önleyebileceğini söyledi.


İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi Çarşamba günü IRNA’ya verdiği demeçte, İran silahlı kuvvetleri büyük bir iktidarla ticari gemilerini ve petrol tankerlerini çeşitli tehditlere karşı koruyabilecek güçte olduğunu belirtti.


General Hatemi, İran silahlı kuvvetleri uluslararası açık denizlerde denizciliğin güvenliğini temin edecek güce sahip olduğunu ve İran İslam Cumhuriyeti’nin güvenlik sorumluluğu altında bulunanlar da bundan yararlanacaklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir