FilistinTüm Haberler

Batı Şeria’da Siyonist İşgal Güçleriyle Yaşanan Çatışmalarda 2 Filistinli Mücahid Şehid Oldu

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Selfit kentinde dün (12 Mart Salı) akşam saatlerinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda Filistinli iki genç şehit oldu.


Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 23 yaşındaki Muhammed Cemil Şahin isimli gencin Selfit’te işgal güçleriyle çatışmada şehit olduğunu açıkladı.


Filistin Kızılayı da ilk yardım ekiplerinin çatışmalar sırasında plastik mermiyle yaralanan ve göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen 40 kişiye müdahalede bulunduğunu bildirdi.


Şahin’in bugün Batı Yaka’da işgal güçlerince şehit edilen Filistinli ikinci genç olduğu ve işgal güçlerinin El-Halil kentinde de 27 yaşındaki Yasir Fevzi Eş-Şuveyki’yi bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla şehit ettiği kaydedildi.


Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Selfit kent merkezindeki Medine-i Münevvere ve Kudüs caddelerine baskın düzenledi.


Filistinli gencin çıkan çatışmalar sırasında kalbine isabet eden kurşunla ağır yaralandığı ve kısa süre sonra şehit olduğunun ilan edildiği belirtildi.
Kaynaklar, işgal güçlerinin baskın düzenlediği bölgelerde Filistinlilerin bölgeden ayrılmalarına izin vermediği ve dükkanlardaki güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğunu söyledi.


Kaynaklar ayrıca, işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında çok sayıda kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir