İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ruhani’den Nevruz Mesajı: İran Milleti Kesinlikle Zafere Erecek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hicri şemsi yeni yıl ve nevruz münasebetiyle yayınladığı mesajda, İran halkını tebrik ederek önemli konulara ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu ve İran halkının kesinlikle sorunların üstesinden geleceğini bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani mesajında Amerika’nın İran’a yönelik tek yanlı ve kanunsuz yaptırımlarına değinerek, ”düşman İran’a yaptırım kararı alarak bütün müttefiklerini ve dünyayı yanına alacağını sanıyordu ama bir kaç ülke dışında bütün ülkeler ABD’ye karşı çıktı ve İran halkının yanında yer aldılar’ ifadelerini kullandı.


Ruhani,Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, BM ve Güvenlik Konseyi dahil bütün uluslararası toplumun İran’ın haklı olduğunu ilan ettiklerini belirtirken İran’ın komşularıyla da iyi ilişikler içinde olduğunu bildirdi.
İran cumhurbaşkanı, İran halkının yeni yılda birlik ve beraberliğinin daha da güçlü olmasını temenni ederken, bu yılın üretim ve gençler için istihdam yılı olmasını temenni etti.


Ruhani’ni mesajının bir bölümünde şu konulara değindi:


-Geçen yıl, terörizme karşı zafer yılı, İran halkının uluslararası mahkemelerde elde ettiği başarı yılı ve milletimizin sabır ve direniş yılıydı.
– Geçen yıl aynı zamanda, vatandaşlarımız geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kaldılar. Hükümet ile ilgili yetkililerin tüm çabaları bu zorluklar ve sorunları azaltmak yönündeydi.


– İran düşmanları 13 Aban (4 Kasım) gününün tüm hedeflerine ulaştıkları gün olduğunu düşünüyorlardı ve 22 Behmen (11 Şubat) gününde ise zaferlerini kutlayacaklarını sanıyorlardı. Fakat bütün bu günler düşmanın başarısızlık günleri, vatan ve büyük halkımızın zaferiydi.


– Sıkıntılar ve sorunlarımızın temeli, İran sınırının dışından kötü niyetli insanlar tarafından ülkeyi etkilemek amacıyla getirilen sorunlardır. Geçim sıkıntısı konusunda yöneticilikteki bazı kusurların da rolü olabilir, fakat sıkıntıların asıl kökü unutulmamalı.


– Hükümet ile diğer kurumlar, silahlı kuvvetler, üniversiteler, eğitimciler ile öğretmenler, çiftçiler, işçiler, üreticiler, iş dünyası ve halkın tüm kesimleri şimdiki zor durumda sorumluluk sahibi olmalı.


– Sorunların (yaptırımlar) Washington’da yeni iktidara gelen kötü niyetli ve sözünü tutmayan kişiler tarafından başlatıldığını belirtmek istiyorum, fakat bunun sonu bizim elimizde. Bu durumda düşman milletimizin daha tutarlı bir hale geldiğini ve birliğimizin arttığını görürse, pek yakında pişman olur. Düşmanlar yaptırım konusunda kaybettiğini ve bizim kârlı çıktığımızı gördüğünde, o gün yaptırımların sonu olacak.


– Bu durumu başlatan biz değildik. Nükleer anlaşmaya sadık kalan ve sözünde duran büyük bir milletiz. Sözünü tutmayanlar gerçek doğasını gösterdiler. Suç işleyenler, bu yolun sonu onlara fayda sağlayamayacağını bilmelidir.


– Bu sene enflasyon ile döviz piyasasını dengeleme yılı ve komşu ülkelerle daha fazla dostluk ve ilişkiler kurma yılı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir