Tüm Haberler

Siyonist Trump’ın Golan Tepeleri Kararına Dünyadan Tepkiler Yağıyor

ABD Başkanı Trump’ın işgal altındaki Golan Tepeleri’nin İsrail toprağı olarak tanınması yönündeki açıklamasına bölge ve dünyadan tepkiler yağdı.


Trump’ın açıklamalarının uluslararası hukukun ihlali olduğunu vurgulayan Suriye, Golan Tepeleri’ni geri almaya kararlı olduğunu kaydetti.


Lübnan dışişleri bakanı da, Golan Tepeleri’nin Suriye toprakları olduğunu bildirirken HAMAS hareketi de, Trump’ın bu girişiminin Amerikan devletinin bölge ve dünya güvenliği için bir tehdit olduğunu gösterdiğini bildirdi.


Arap Birliği de, Trump’ın işgali resmiyette tanımasının kabul edilemez bir girişim olduğunu bildirdi.


BM genel sekreter sözcüsü Stephane Dujarrric de, Trump’ın kararnamesi imzalamasının BM’nin tutumunun değişmeyeceğini söyledi.


Avrupa Birliği de, Golan Tepeleri’ndeki kanunsuz bu girişimi tanımayacağını bildirdi.


Trump’ın, Golan Tepeleri’ni resmen İsrail toprağı olarak tanıyan kararnameyi imzalamasına Türkiye’den tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bu karar bölgedeki gerilimi daha da artıracak.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışmalı Golan Tepeleri’nde İsrail’in hakimiyetini tanımanın vakti geldiği yönündeki ifadeleriyle uluslararası hukuku doğrudan ihlal ettiğini söyledi.


Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararası hukuka uygun olarak Kanada, İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki kalıcı kontrolünü tanımamaktadır” denildi.


Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Golan Tepeleri üzerinde İsrail’in egemenliğini resmen tanıdığını” ilan eden başkanlık kararını imzalamasına tepki göstererek, Golan’ın Suriye toprağı olduğunu ve İsrail’e ilhakını reddettiklerini belirtti.


İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Golan Tepeleri’ni İsrail’in işgali altındaki toprak olarak gördüklerini ve İsrail’in ilhakını tanımayı planlamadıklarını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir