FilistinTüm Haberler

Siyonist İşgal Güçleri Batı Şeria’da Göstericilere Ateş Açtı: 1 Şehid 3 Yaralı

Batı Yaka’nın Beytlahim vilayetindeki Ed-Dehişe Kampı’nda bu sabah (27 Mart Çarşamba) işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralanan 17 yaşındaki Filistinli ilk yardım görevlisi Sacid Mezher’in şehit olduğu açıklandı.


Filistin Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Mezher’in işgal güçlerinin kampa düzenlediği baskın sırasında yaralılara ilk yardımda bulunurken şehit olduğunu söyledi.


Beytlahim vilayetindeki Ed-Dehişe Kampı’nda bu sabah erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.


Yerel kaynaklar, çatışmalar sırasında dört gencin gerçek mermiyle yaralandığını, karnından yaralanan ilk yardım görevlisi gencin durumunun ağır olduğunu bildirmişti.


İşgal güçlerinin baskın sırasında kamptaki evlerin çatılarına çıktığı, kamp sakini gençlerin üzerine gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığı belirtildi.


İşgal güçlerinin gözaltına almak için Cihad Meali isimli gencin evine baskın düzenlediği fakat genci evde bulamadığı, bunun üzerine kardeşi Meali İsa Meali’yi gözaltına aldığı öğrenildi.


İşgal güçlerinin Ed-Dehişe Kampı’nda iki genci daha gözaltına aldığı bildirildi.


Bu arada, Filistin Tıbbi Yardım Derneği Başkanı Mustafa El-Bergusi, işgal güçlerinin yaralılara yardım etmekte olan ilk yardım görevlisi Sacid Mezher’e ateş açmasını kınadı ve “vahşi cinayet” olarak niteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir