İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İran Milleti ABD İle Mücadelede Muzaffer Olacaktır

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün sabah saatlerinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (saa) Bi’set yıl dönümü münasebetiyle ülkenin bazı üst düzey yetkilileri ile Tahran’daki yabancı diplomatları kabul etti.


Ülke genelinde yaklaşık iki haftadan bu yana etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketine ilişkin Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, vatandaşların yaşanan sel felaketi sonucu sıkıntının yanı sıra can kaybı ve maddi hasara maruz kaldığını belirtti.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney beyanatının devamında “İnşallah saygın yetkililer İran halkının azami desteğiyle bu sorunu ortadan kaldırırlar ve Yüce Allah ise rahmetiyle bu mübarek günün hatırı için halkımızı mutlu eder.” ifadesini kullandı.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, selin oluşturduğu hasarlar ve zararların telafi edilmesi konusunda yetkililere gereken talimatı verdiklerini söyledi.
“Bugün, İslam İnkılabı ve İran İslam Cumhuriyeti, Hz. Peygamber Efendimizin (saa) yolunu sürdürmektedir.” diyen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney sözlerine şöyle devam etti:


“Siyonist Rejim’in son yıllardaki askeri saldırıları Tağut cephesinin savaşı yayma fikrinin bir örneğidir. Fakat Filistinli mücahitlerin, Lübnan Hizbullah Hareketi ve İran milletinin 8 yıllık Kutsal Savunma dönemindeki yaptıkları mücadele Allah yolunda olan cihadın birer örneğidir. İslam Cumhuriyeti düzenine karşı düşmanlığın sebebi, Tevhid cephesinin Tağut cephesi ile aynı düşmanlık çizgisini takip etmemesidir. Tağut cephesi aslında Tevhit cephesinin doğasına karşıdır. ABD ile bölgedeki uşağı olan Al-i Suud, Tevhid cephesi doğrultusunda hareket edilmesine asla rıza göstermezler.”


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Allah’ın nihai zaferi hak cephesine sunacağını anlatarak, “İran milleti daha önce yaptığı gibi hak yolunu izlemeye devam ederse, ABD ile destekçilerine karşı mücadelede muzaffer olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir