İmam Ali HamaneyIrakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: ABD Askerleri Derhal Irak’tan Çekilmeli

Resmi bir ziyaret kapsamında Tahran’a giden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney ile görüştü.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney bu görüşmede İran ve Irak’ın dini, tarihi ve kültürel ortaklıklarına dikkati çekerek, “İran İslam Cumhuriyeti ve Irak arasındaki ilişkiler sırf iki komşu ülkenin ilişkileri değildir. Çünkü İran devleti ve halkı Irak’ın kalkınması ve başarısını kendisi için de faydalı buluyor. Ama Amerikalılar iddialarının tam tersine demokrasiyi ve Irak’taki mevcut siyasi aktivistlerin faaliyetlerini kendi çıkarlarına aykırı olarak biliyorlar. Dolayısıyla Irak hükümeti ABD askerlerinin bir an önce Irak’tan çekilmesi için gereken şartları hazırlamalı. Çünkü Amerikalılar uzun süre her bir ülkede bulunduklarından sonra onları o ülkeden çıkartma sürecinde sorunlar yaşanmıştır” dedi.


Irak Başbakanı’nın kendi ülkesi ve bölgedeki meselelere yönelik doğru ve olumlu yaklaşımından dolayı şükranlarını ileten Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Iraklı gençler IŞİD’e karşı mücadelede iyi ve övgüye layık bir sınavdan geçti. Olup bitenler tarihi bir olaydı” ifadelerinde bulundu.


IŞİD’in Irak’taki son kalıntıları konusunda uyarıda bulunan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Bu konuda dikkatli olunmalı. Çünkü eğer Irak halkı ve hükümeti bir an bile zaafiyet yaşarsa onlar cinayetlerini yeniden tekrar edecekler” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Amerikalılar ve Suudilerin Irak konusunda söyledikleriyle niyetlerinin aynı olmadığını belirterek, “IŞİD’in Musul’u işgal ettiği dönemde Amerikalılar onlara para, silah ve teçhizat gönderiyordu. Şimdiyse Irak’ın yanında olduklarını iddia ediyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir