İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Trump İle Etrafındaki Aptallar Çöküşe Doğru İlerliyor


Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Hz. İmam Hüseyin’in (a.s) doğum günü dolayısıyla Devrim Muhafızları personelleri ile ailelerini kabul etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Amerikalıların Devrim Muhafızları’na olan düşmanlıklarının nedenine işaret ederek, “Onların husumetinin sebebi bu ordunun ülke ile İslam Devrimi’ni savunmasıdır. ABD ile cahil düşmanlar kırk yıl boyunca ellerinden gelen her şeyi yaptı, fakat hiçbir halt edemediler.” dedi.

Devrim Muhafızları’nı düşmana karşı cephedeki rolünü takdir eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Devrim Muhafızları hem sınır bölgesinde hem de sınırlarımızdan binlerce km. uzaktaki Hz. Zeynep’in (s.a) kutsal türbesini muhafaza ederek düşmana karşı cephede öncülük yapıyor. Ayrıca siyasi alanında da düşmanla mücadele ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bu gerekçeler için ABD’nin Devrim Muhafızları’na düşmanlık yaptığını anlatarak, “ABD’liler kendilerince Devrim Muhafızları’na (aslında İran ile İslami Devrim’e) karşı plan hazırladıklarını sanıyorlar. Elbette ki bu çirkin eylemlerle bir sonuca varamazlar. Onlar bu hilelerle kendilerini aldatıyorlar. Amerika’da İslam Cumhuriyeti’nin düşmanları olan iktidardaki Trump ile etrafındaki aptallar çöküşe doğru ilerliyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.


“İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı kırk yıllık komploya rağmen devrimin ilerlemesi, Amerikalıların İran ulusunun hareketini durdurma konusunda güçsüz olduğuna işaret ediyor.” diyen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, şunları kaydetti:


“Aziz İran’ın düşmanları 40 yıl boyunca millete karşı her türlü siyasi ve ekonomik baskı ile kara propaganda uyguladılar, onlar hatta İslam Cumhuriyeti zaferinin ilk günlerinde bile hiçbir halt yapamadılar.”

İran’ın bölgedeki güçlü konumuna değinen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “İran düşmanlarının düşüncesinin aksine İran, gücünü atom bombasından almıyor. Çünkü biz daha başlangıçta nükleer silahların dinimize aykırı olduğunu vurguladık ve buna ihtiyacımız yok. İran’ın İslam dünyasının gözündeki gücü, direniş, fedakarlık ve basiret sayesindedir.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir