Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cafer El-Hüseyni: Irak Hizbullahı, Devrim Muhafızları’nın Yanındadır

Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü Seyyit Cafer El-Hüseyni, Amerika başkanı Trump’ın İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusunu terörist ilan etme yönündeki düşmanca girişimini kınadığı açıklamasında, İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun bölge halklarının yanında Washington’un komplolarına karşı dik durduğunu söyledi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü Seyyit Cafer El-Hüseyni, Irak Direniş hareketinin İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu ile omuz omuza bölgede her türlü gelişme ile yüzleşmek için hazır olduğunu belirtti.

Irak Hizbullah Tugayları daha önce de yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan Hizbullah’ının IŞİD teröristleriyle mücadelede Irak’ın tek hamileri olduğunu duyurmuştu.


Öte yandan Irak İslami Direniş hareketi olan Nuceba sözcüsü Seyyit Haşim El-Musevi, Trump’ın İslam İnkılabı Muhafızlar ordusuna yönelik düşmanca tutumuna verdiği tepkide, Washington’un söz konusu girişiminin, Irak’lı Direniş grupları ve İnkılapçı güçlerin tutumunda herhangi bir etkisi olmayacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir