FilistinTüm Haberler

Gazze Halkı “Normalleşmeye Karşı Birlikte Cuması” Yürüyüşleri İçin Hazırlanıyor

Gazze ahalisi bugün (12 Nisan Cuma) Gazze bölgesinin doğusunda düzenlenen “Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri”nin elli dördüncü Cuması için hazırlanıyor.


Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Ulusal Konseyi yaptığı açıklamada Gazze ahalisini bugün “Normalleşmeye Karşı Birlikte Cuması” adıyla düzenlenecek gösterilere en yüksek düzeyde katılım gerçekleştirmek için gereken çabayı göstermeye çağırdı.


Heyet bugünkü gösterilerin ikindi vakti, Gazze’nin doğusundaki beş dönüş çadırında başlayacağını dile getirdi.


Filistinliler 30 Mart 2018 tarihinden itibaren, Gazze bölgesiyle 1948’de işgal edilmiş bölgeler arasındaki tel örgüler civarında, Gazze’ye uygulanan ablukanın kırılması ve 1948’de işgal edilmiş şehirlerinden ve köylerinden çıkarılmış Filistinlilerin yeniden şehirlerine ve köylerine dönebilmesi için barışçıl gösterilerini ve yürüyüşlerini başlattılar.


İşgal ordusu bu gösterileri şiddet ve saldırı yoluyla engellemeye çalışıyor. O yüzden gösteri düzenleyenlere saldırıda bulunuyor ve üzerlerine yoğun bir şekilde zehirli veya göz yaşartıcı gaz bombaları atıyor. Saldırılar yüzünden şimdiye kadar 282 kişi şehit oldu ve bunlardan 11 şehidin cesedi henüz ailelerine teslim edilmedi, dolayısıyla Sağlık Bakanlığı’nın kayıtlarına geçmedi. 500’ü ağır olmak üzere 31 bin kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir